МЕРЕЖА ТУРИСТИЧНИХ АГЕНЦІЙ

МЕРЕЖА ТУРИСТИЧНИХ АГЕНЦІЙ

Топ 5 островів Туреччини

Топ 5 островів Туреччини

Туреччина - країна з давньою історією та неймовірними контрастами! Кожен турист, хоч раз відпочивав в Туреччині, чув про загадкові острови, які розташовані в різних куточках країни. Це і острів Клеопатри, і Турецька Атлантида - Кекова, Гемелер- Візантійські руїни, Ахтамар та рай на землі - Бозджаада.

Острів Клеопатри (Егейське море), або офіційна назва Седир - мальовничий острів в затоці Егейського моря, відомий своїми пляжами та неймовірною прозорістю води. Легенда говорить про те, що 2000 років тому, тут приймала морські ванни сама Клеопатра. Білий пісок острова використовується як лікувальний засіб при різних опіках. Він був привезений, як говорить легенда, з Єгипту по наказу Марка Антонія.

Кекова(Середземне море) - острів в морі навпроти Симени, є одним із найбільш відомих  турецьких островів. Це довгий та вузький острів, береги якого покриті археологічними пам’ятками античності. Довжина берегової лінії острова-19 км, висота над рівнем моря в центральній частині - 188м, площа-5,6 кв.км. На півночі острова можна побачити руїни античного міста, більшість яких затоплена водою, внаслідок землетрусів. Кекова є головним пунктом в маршрутах для яхт.

Гемелер (Середземне море) - острів, який називають островом Святого Миколая. Відомий він, завдяки своїм численним руїнам з часів візантійців. Легенда говорить, що островом керувала королева, шкіра якої була дуже чутлива до сонця. Для того, щоб вона могла купатися в морі, від королівського палацу до берега моря була побудована крита, прикрашена арками дорога. Частина цієї споруди збереглася до наших часів.

Ахтамар (Озеро Ван)-це магічний острів.На території цього острова, колись був розташований Ахтамарський палац,який,нажаль,не зберігся до наших часів.На сьогодні зберіглася тільки церква Святого Хреста.Це-перлина острова.Коли на острові гарна погода,то в соленому озері Ван можна  купатися.

Бозджаада-рай на землі.Стара назва Тенедос,згадується ще за часів Геродота.На острові є фортеця Венедик.У воді відчувається сильна течія та є ще одне цікаве явище-це геометричні потоки риб,які мають повільний темп руху.Риби – різноманітних кольорів та видів.Можна сказати,що свого роду-це морський Акваріум.

Тому варто подорожувати до цієї загадкової країни як можна частіше,а наша турагенція “Феєрія мандрів”,що на Сихові,Вам обов’язково допоможе здійснити мрію!

Made with