МЕРЕЖА ТУРИСТИЧНИХ АГЕНЦІЙ

МЕРЕЖА ТУРИСТИЧНИХ АГЕНЦІЙ

Історичні місця Єгипту

Історичні місця Єгипту

Чим може здивувати Єгипет туриста? Звичайно історично-культурними цінностями, на які завжди варто звернути увагу! Це-Єгипетський національний музей в Каїрі, Карнакський Храм, Луксор, Цитадель Саладіна, Магічний заповідник Рас-Мохаммед, Монастир Святої Катерини, Монастир Св.Павла і Антонія.

Єгипетський або Каїрський музей є найбільшим в світі сховищем предметів давньоєгипетського мистецтва. Його колекція нараховує близько 120 тисяч експонатів всіх історичних періодів давнього Єгипту. Музей знаходиться в центрі міста Каїр на площі Ат-Тахрир, який був побудований в 1900 році.  Керівництво державою організувало “Службу стародавностей Єгипту” (1835 р.) для того, щоб заборонити пограбування в археологічних місцях та для врятування цінних знахідок.

Карнакський Храм - найбільший релігійний комплекс. Це величезна будівля, яка може бути порівняна тільки з пірамідами в Гізі. Храм будувався безперервно, протягом 2000 років, від фараону до фараону. Саме звідси люди черпають значну частину знань про Єгипет.

У відомій Долині царів в Луксорі знаходиться 42 

гробниці. Фіванські фараони не будували піраміди. Гробниці вирубували в скелях. Входи засипали камінням та замуровували. Але, нажаль, всі гробниці були пограбовані ще в давні часи. Окрім гробниці Тутанхамона. Взгалі, найкраще збереглися гробниці Тутмоса 3, Аменхотепа 2, Тутанхамона, Рамзеса 1, Сети 1, Меренптаха, Рамзеса 3, Рамзеса 6 та Рамзеса 9.

Однією із найголовніших пам’яток Каїру є цитадель Саладіна, яка знаходиться на холмі Мокаттан. Місцеві жителі називають її “фортецею на скелі”. Для туристів вона - цитадель єгипетського султана Салах-ад-Діна (Саладіна).

Ще одна гордість Єгипту - Національний заповідник Рас-Мохаммед. Пляжі цього заповідника входять в десятку найкращих у світі для підводного плавання.

Таємниця заповідника - магічна затока, вода якої дуже солена та подібна на воду Мертвого моря.

Дуже цікавим об’єктом для відвідання на Синайському півострові є монастир.

Території монастирів Св.Павла і Антонія містять церкву, сади, житлові приміщення. Екскурсії проводять монахи, які розповідають про історію виникнення монастирів, традиції, повсякденне життя монахів та надають поради людям, в яких є життєві негаразди. Найстаріша будівля - це церква Св.Антонія (13-16 ст.). На території монастиря Св.Павла є церква, яка була побудована в 17 ст. Відстань між монастирями складає 35 км. Але,оскільки дорога гірська, то загальна відстань - 80 км.

Ми завжди Вам підберемо такий особливий тур, в якому Ви відкриєте для себе таємничий Єгипет по-новому!Тел.(096)211-99-00

Made with